• Tămășeu, județul Bihor, România
  • Call Us Today : +40 772 010 499

Ce plantăm toamnă în grădină? Grădina Gabico Tel:0772010499

Ce plantăm toamnă în grădină?

Extindeți sezonul de grădinărit, chiar dacă vară s-a terminat! Prelungiți sezonul de cultivare cu noi oportunități de plantare! Semintele anuale cu vegetație scurtă și bulbi de toamnă, cu înflorire primăvară sunt variantele potrivite, cu perioada de plantare din septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie.

De ce să plantăm toamnă?

  • – Solul încălzit pe timpul verii favorizează bună creștere a rădăcinilor.
  • – Vremea în scădere elimină stresul termic asupra plantelor noi.
  • – Ploile mai dese ajută plantele să stabilească sisteme radiculare mai puternice înainte de iarnă.
  • – Mulți dăunători și boli, care afectează grădinile primăvară și vară, nu mai reprezintă o amenințare acum.
Toamnă este momentul potrivit pentru a ne extinde varietățile de decorare a grădinii/curții cu plante ornamentale și bulbi de flori noi.
Grădina Gabico – Nu rata ocazia! Rezervă acum bulbi flori!

În plus, cu cât bifăm mai multe în grădina toamnă, cu atât lucrurile vor fi mai puțin agitate primăvară viitoare. Totodata, toamnă este momentul potrivit pentru a ne extinde varietățile de decorare a grădinii/curții cu plante ornamentale și bulbi de flori noi.

Dacă nu ați avut succes cu plantarea de toamnă în trecut, este posibil să fi ales semințele sau plantele greșite sau sa nu le fi plantat la momentul potrivit, înainte de primul înghet.

Va prezentăm câteva plante sigure, pe care să le puneți în grădina de toamnă, plus câteva sfaturi, astfel încăt să obțineți cele mai bune rezultate.

Urmărește-te și pe pagina de Facebook! Uite-te ce am pregătit pentru tine! Prinde ofertele cu reduceri!

Ce plantăm toamnă?

Râspunsul este simplu: Bulbi de toamnă, cu înflorire primăvară!

Din septembrie până la venirea primului înghet puteți planta bulbii cu înflorire primăvară, precum lalelenarcisezambileiris, freziaanemone, sau ghiocei. Este important să îi plantați acum pentru că au nevoie de perioada de frig pentru a înflori frumos în primăvară.

Începând cu sfârșitul verii găsiți o gamă largă de bulbi cu înflorire primăvară. Să nu vă limitați însă la cele mai comune soiuri. Vă recomandăm să diversificați, încercând ceva diferit, din gama de bulbi deosebiți.

Când plantăm? Așteptați să plantați bulbii până când temperaturile nocturne scad la aproximativ 10°C sau mai jos, timp de 2 săptămâni, pentru a da timp solului să se răcească, astfel încat bulbii să nu răsară prea devreme. Pentru a oferi bulbilor suficient timp să înrădăcineze, încercați să îi plantați cel putin cu șase săptămâni înainte de primul înghet puternic.

Dacă totuși nu ați reușit să plantați bulbii, pâna la primul înghet, nu e totul pierdut. Puteți planta de îndata ce există o perioadă cu temperaturi pozitive. O alta opțiune este plantarea lor în ghivece acoperite cu mulci, într-un loc adăposit.

Bine de știut!

  • – Când cumpărați bulbi, alegeți mai multe varietăți, cu perioade de înflorire diferite. Așa extindeți perioada de înfrumusețare a unui loc în grădină.
  • – Plantați bulbii la o adâncime egală cu de trei ori diametrul lor.
  • – Pentru un impact vizual puternic plantați bulbii în grupuri de cinci sau mai mulți.
  • – Pentru a camufla frunzișul bulbilor atunci când încep să se ofilească în primăvară, puteți să îi combinați cu plante perene care au frunziș similar, precum crinul asiatic sau Hosta.

Abonează-te și află primul despre promoțiile, reducerile, concursurile și lichidările de stoc din magazinul online: -10% PENTRU PRIMA COMANDĂ!!!

Alătură-te celorlalți 869 de abonați.

Ce plantăm toamnă?

Râspunsul este următorul: Semințe legume cu vegetație scurtă.

Semănați acum semințe și vă veți bucura de legume proaspete direct din grădină.

Puteți obține o recoltă de toamnă pornind de la varietățile cu perioadă de vegetație scurtă și creștere rapidă: salata, spanac, rucola, mangold, marar, ridichi de luna sau napi. Au nevoie de un sol mai rece pentru germinarea semințelor și ajung la maturitate rapid.

Arpagicul și usturoiul sunt de asemenea o altă opțiune de plantare toamnă, însă pentru recoltare la sfârșitul primăverii sau vară anului următor.

Pentru a determina momentul optim de semănare a culturilor de toamnă va trebui să faceți niște calcule. Cu ajutorul informațiilor de pe plicurile de semințe puteți afla numărul de zile până la maturitate a culturii. Pe urma faceți o număratoare inversa de la data probabilă a primului înghet din zona dumneavoastră. Deoarece ritmul de creștere al plantelor va încețini pe măsura ce zilele se scurtează, mai adaugați o săptămână sau două la determinarea datei limită de semănare.

Bine de știut!

Dacă noile semințe le semănați pe o suprafață de pâmănt de pe care ați recoltat recent culturile de vară, vă recomandăm o greblare ușoară și adaugarea unui strat subțire de compost/turbă care va ajută la reținerea umidității.

Vă mulțumim pentru vizita în grădina noastră și vă dorim o experiență cât mai plăcută cu produsele noastre!

Vă Salut, echipa Grădina Gabico.

Dacă vrei să primești zilnic ofertele noaste, abonează-te!

Alătură-te celorlalți 869 de abonați.

Abonează-te și află primul despre promoțiile, reducerile, concursurile și lichidările de stoc din magazinul online: -10% PENTRU PRIMA COMANDĂ!!!

Lasă un răspuns...