• Tămășeu, județul Bihor, România
  • Call Us Today : +40 772 010 499

Lucrările în Grădina Gabico | Telefon: 0772 010 499

Lucrările în Grădina Gabico

Grădina Gabico Blogul meseriaș

Bine ați venit în Grădina Gabico!

Dorim să venim în ajutorul dumneavoastră cu unele sfaturi și indicații cu privire la modul în care să cultivați pomii fructiferi pentru a avea cele mai bune recolte.

După recoltarea ultimelor fructe, adunați toate resturile: frunze, fructe stricate inclusiv cele cazute pe jos și le eliminați din grădină altfel vor fi sursă de dăunători pentru anul următor.

Săpați în jurul pomilor și administrați îngrășăminte organice.

Toamna se fac plantări de pomi și arbuști fructiferi.

Procurați-vă material săditor de bună calitate și de la furnizori cunoscuți, așa nu veți avea surpriza ca cireșul achiziționat să vă bucure cu niște vișini zemoase.

Se aplică tăieri rugilor de mure și zmeurului după ce ați cules ultimele fructe.

O particularitate a acestor două specii este că tulpinile au un ciclu de doi ani: în primul an cresc și se dezvoltă, iar în cel de-al doilea an fructifică, după care se usucă, în fiecare an apărând noi și noi tulpini care vor rodi anul următor. Din cauza faptului că orice tulpină uscată este o potențiala gazdă pentru boli și dăunători, pentru a înlătura posibilitatea de propagare este necesară înlăturarea tuturor tulpinilor care au rodit, prin tăiere chiar de la baza tufei și indepartarea acestora. Se lasa 5-7 tulpini în tufă.

În zonele cu temperaturi scăzute pe timpul iernii, de minus 17ºC  se protejează tulpinile rămase cu coceni de porumb sau cu paie ori se culcă tulpinile la pământ, dacă acestea sunt suficient de flexibile la bază și nu se îndoaie sau se rup și se acoperă cu resturi vegetale.

Dacă aveți specii sensibile la temperaturi scăzute și nu rezistă peste iarnă (citrice, dafin sau alte specii exotice), acestea vor fi mutate în interior.

Speciile sensibile, cum este smochinul, vor fi protejate pe perioada iernii cu materiale de protecție.

În plus, toți pomii vor fi tutorați și vor fi ancorați împotriva vânturilor, viscolului.

Dacă aveți căpsuni, curățați tufele de frunze moarte și aveți grijă să refaceți mulciul din paie. În cazul în care nu doriți înmulțirea lor, rupeți stolonii.

Spre sfârșitul toamnei, înainte de îngheț aplicați un tratament pe baza de ulei mineral tuturor pomilor pentru a distruge toate ouale și toți dăunătorii ce hiberneaza în scoarța pomilor.

Dacă pe perioada de vegetație pomii au fost protejați împotriva păsărilor cu plase, e momentul să le îndepărtați și să lăsați păsările să curețe pomii de goange și paraziți.

Nu uitați nici de butucii de viță!!! Dacă aveți butuci de forma joasă, aceștia se mușuroiesc pe timpul iernii. Vița tânără trebuie protejată prin mușuroire obligatoriu indiferent  de forma de conducere.

Vrei să vezi mai multe articole și să acumulezi mai multe cunoștințe? Acest articol este oferit gratuit, însă poți susține gabico.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

Vă mulțumim pentru vizita în grădina noastră și vă dorim o experiență cât mai plăcută cu produsele noastre!

Vă Salut, echipa Grădina Gabico.

Urmărește-te și pe pagina de Facebook! Uite-te ce am pregătit pentru tine! Prinde ofertele cu reduceri!

Dacă vrei să primești zilnic ofertele noaste, abonează-te!

Alătură-te celorlalți 858 de abonați.

ULTIMELE ARTICOLE PE CARE AM ATAȘAT DE MAI JOS DEDICAT PENTRU TINE:

Lasă un răspuns...