• Tămășeu, județul Bihor, România
  • Call Us Today : +40 772 010 499

10 Reguli: Plantare pomi fructiferi | Grădina Gabico

10 Reguli: Plantare pomi fructiferi

Salutare! Bine ai venit pe blogul nostru! 🙂

Toamna este anotimpul excelent pentru înrădăcinarea puieților de pomi fructiferi. Dar pentru a fi 100% sigur că aceștia prind rădăcini, trebuie să respecți câteva recomandări pe care ne bucurăm să ți le punem la dispoziție:

1. Pregătește solul pentru plantare în avans. Este mai bine dacă groapa este săpată cu 2-3 săptămâni înainte de plantarea puietului, pentru ca pământul să aibă timp să se așeze.

2. Dimensiunile gropii ar trebui suficient de mari încât să acopere fără efort rădăcinile așezate în poziție dreaptă.

3. Înmoaie puietul în apă îmbogățită cu stimulent pentru rădăcini. Acest lucru va ajuta la activarea creșterii și dezvoltării sistemului radicular.

4. Înainte de plantare, verifică rădăcinile și taie-le pe cele deteriorate și firave.

5. Pune un strat de sol fertil amestecat cu îngrășăminte la baza gropii. Acesta este un fertilizant excelent de început pentru puiet, care îl va sprijini cu nutrienții de care are nevoie pentru creșterea ulterioară.

6. Așează planta pe verticală în momentul plantării și asigură-i suport prin intermediul unui tutore de sprijin, ca să îi asiguri o creștere uniformă.

7. După ce ai fixat puietul în sol, în poziția corectă, tasează bine, astfel încât să nu rămână goluri de aer și udă răsadul.

8. Formează un cerc de udare, acest lucru contribuind la evitarea pierderii apei în exteriorul arealului acoperit de rădăcinile pomului. Realizează o movilă înaltă de 5-10 cm.

9. Nu întârzia plantarea. Pomii fructiferi pot fi plantați pe tot parcursul toamnei, dar lucrările trebuie finalizate cu 2-3 săptămâni înainte de îngheț.

10. Efectuează toată munca cu dragoste. S-a dovedit că bucuria pe care o resimți în momentul plantării este cumva transferată subtil plantelor, care înrădăcinează mai bine ulterior.

Vrei să vezi mai multe articole și să acumulezi mai multe cunoștințe? Acest articol este oferit gratuit, însă poți susține gabico.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

Vă mulțumim pentru vizita în grădina noastră și vă dorim o experiență cât mai plăcută cu produsele noastre!

Vă Salut, echipa Grădina Gabico.

Urmărește-te și pe pagina de Facebook! Uite-te ce am pregătit pentru tine! Prinde ofertele cu reduceri!

Te rog evaluează-ne situl web (obligatoriu)

ULTIMELE ARTICOLE PE CARE AM ATAȘAT DE MAI JOS DEDICAT PENTRU TINE:

Lasă un răspuns...