• Tămășeu, județul Bihor, România
  • Call Us Today : +40 772 010 499

Sfaturi utile la pomi fructiferi | Grădina Gabico

Sfaturi utile la pomi fructiferi

Grădina Gabico | Magazin Agricol Gabico | Soluţii pentru grădina ta! | Web site: www.gabico.ro |

Un vechi proverb spune că de-a lungul vieții fiecare dintre noi ar trebui să planteze un copac. Sezonul de primăvară însă, bate la ușă și odată cu asta începe și perioada de plantare a pomilor fructiferi.

În curând, la Magazin Agricol Gabico vei găsi peste 100 de soiuri de pomi fructiferi cu rădăcină protejată pentru o rezistență îndelungată până la procesul de plantare. Pomii sunt tratat, tratamentul care conține: var, zeamea bordolează și cupru.

Până atunci, iată care sunt factorii de care trebuie să ții cont atunci când te hotărăști să-ți faci o livadă.

Momentul oportun pentru plantare începe din a doua jumătate a lunii februarie și ține toată primăvara, cu condiția ca temperatura solului să nu fie mai mică de 3 grade Celsius.

Cum alegem terenul?

Fiecare pom fructifer are preferințele lui în ceea ce privește solul, temperatura și umiditatea. De exemplu, caisul și piersicul preferă zonele călduroase, spre deosebire de măr, prun sau cireș care preferă zonele mai reci.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru o prindere reușită a rădăcinilor sunt următoarele:

– să aibă o pantă ușoară de până la 10%. Terenurile cu pante mai mari nu sunt recomandate pentru cais, piersic și nectarin.

pomii fructiferi nu rezistă pe solurile lutoase sau luto-argiloase. Solurile potrivite pentru pomii fructiferi sunt cele bogate în humus.

– în cazul în care solurile nu sunt bogate în nutrienți, este indicată fertilizarea solului în prealabil cu îngrășăminte organice. Găsești în Magazinul Agricol Gabico sau în magazinul online, îngrășăminte organice 100%.

– se poate utiliza și culturi premergătoare pentru fertilizarea în mod natural a solului. O variantă ar fi cultura de lucernă.

– o altă caracteristică pe care solul trebuie să o îndeplinească este să fie permeabil. În acest mod se va evita băltirea apei la suprafață, lucru periculos pentru dezvoltarea rădăcinilor.

– nu se recomandă plantarea pomilor pe terenurile înierbate.

– pH-ul solului trebuie să fie neutru.

– terenurile trebuie să fie expuse la soare, pomii fiind orientați pe direcția nord-sud, evitându-se expunerea exclusivă nordică.

– nu este indicată plantarea pomilor fructiferi în zonele cu curenți de aer sau zonele cu perioade frecvente de înghețuri târzii de primăvară.

Important pentru pomii plantați toamna este să fie obligatoriu protejați de rozătoare. La noi în Magazinul Agricol Gabico găsești plasă de protecție pentru pomi fructiferi ce  împiedică iepurii şi alte rozătoare sălbatice, rămase fără surse de hrană, să distrugă scoarţa pomilor, compromiţându-i, uneori, definitiv.

În cazul în care te decizi să plantezi pomii fructiferi primăvara, prinderea acestora este condiționată de irigări repetate, mai ales în perioadele secetoase.

Voi ce pomi fructiferi v-ați hotărât să plantați primăvara aceasta?

Magazin Agricol Gabico

Grădina Gabico

Soluții pentru grădina ta!

Vrei să vezi mai multe articole și să acumulezi mai multe cunoștințe? Acest articol este oferit gratuit, însă poți susține gabico.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

Vă mulțumim pentru vizita în grădina noastră și vă dorim o experiență cât mai plăcută cu produsele noastre!

Vă Salut, echipa Grădina Gabico.

Urmărește-te și pe pagina de Facebook! Uite-te ce am pregătit pentru tine! Prinde ofertele cu reduceri!

Lasă un răspuns...