• Tămășeu, județul Bihor, România
  • Call Us Today : +40 772 010 499

7 sfaturi utile, Zambile de grădină | Grădina Gabico

7 sfaturi utile, Zambile de grădină

Curând vine primăvara, așa că ne pregătim cu zambile de grădină. Acestea vor parfuma grădina și zona din jurul casei tale.

Oficial zambilele de grădină se plantează toamnă, dar dacă iarna este blândă și temperaturile nu scad cu mult sub zero, le poți planta și acum!

1. Luna februarie fiind ideală pentru această operațiune, dacă vremea este bună. Fie că plantezi zambile de grădina toamnă, fie că o vei face în mod excepțional în aceasă perioadă, mereu trebuie să alegi bulbi de zambilă mari, grei și solizi. Evită bulbii moi și pe cei care miros urât. Mirosul de pamânt reavăn este semnul unor bulbi de zambile sănătoși, iar mirosul neplăcut dovedește că bulbii sunt bolnavi sau au putrezit și trebuie aruncați.

Dacă vrei să primești zilnic ofertele noaste, abonează-te!

Alătură-te celorlalți 871 de abonați.

2. Dacă solul nu este potrivit faci un șant de 20 de centimetri adâncime și 30 centimetri lățime. Pământul scos amestecă-l cu nisip, iar la fundul șanțului pune un strat de pietriș. Pune solul pregătit apoi plantează bulbii de zambile.

3. Această operație este utilă și pentru crini, lalele, brândușe și alte flori cu bulb. Bulbii se plantează la 15-20 centimetri adâncime și la 10-15 cm distanță unul de altul. Bulbi se plantează în pământ reavăn, iar dacă pământul este prea umed bulbii nu se mai udă pentru că vor putrezi. Bulbii, dacă sunt sănătoși și bine păstrați au apa și hrană suficientă că să treacă peste perioadă de iarnă care a mai rămas și să susțină răsărirea plantelor.

4. Dacă există riscul unor perioade cu îngheț, poți să-i protejezi acoperindu-i cu paie uscate pe care trebuie să le îndepărtezi după ce iarna trece.

5. Primăvară poți să ajuți șirul de zambile de grădină cu o substanță fertilizantă care să le ajute să se dezvolte și să înflorească. Dacă locuiești în zone cu ierni blânde poți lăsa bulbii în pământ după înflorire. Dacă sunt soiuri bune aceste zambile de grădină vor produce bulbi laterali care pot fi înlăturați în perioadă de repaus a plantei și replantați separat.

Dacă vrei să primești zilnic ofertele noaste, abonează-te!

Alătură-te celorlalți 871 de abonați.

6. După înflorire frunzele zambilelor vor furniza nutrienții necesari bulbilor. În mod natural frunzele se vor usca la sfârșitul lui august.

7. În perioada de înflorire zambilele de grădină trebuie udate numai dacă nu plouă mai mult de o săptămână. Oricum apa nu trebuie niciodată să băltească.

Sfatul nostru este să nu umbli la bulbii de zambile de grădină, dacă acestea au înflorit și s-au dezvoltat frumos, decât dacă vrei să desfaci bulbii și să înmultești florile. Operațiunea se face toamna tărziu sau în februarie, dacă vremea este bună.

Vrei să vezi mai multe articole și să acumulezi mai multe cunoștințe? Acest articol este oferit gratuit, însă poți susține gabico.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

Vă mulțumim pentru vizita în grădina noastră și vă dorim o experiență cât mai plăcută cu produsele noastre!

Vă Salut, echipa Grădina Gabico.

Dacă vrei să primești zilnic ofertele noaste, abonează-te!

Alătură-te celorlalți 871 de abonați.

Lasă un răspuns...